Geiter og hornmusikk

I helgen var jeg endelig en liten tur i Kiel igjen. Egentlig vet jeg ikke helt hvorfor jeg kaller det å dra til Kiel, siden det er bare en bitteliten del av turen som tilbringes der. Mesteparten av tiden er jeg jo om bord på båten - nærmere bestemt minst 40 av de totale 44 timene turen tar.

Denne gangen ble vi mottatt med hornmusikk på terminalen i Oslo da vi skulle dra. Og det var skikkelig ompa-ompa, som seg hør og bør når messingblåserne spiller opp.

De var ganske så utholdende disse musikantene, så de underholdt oss også mens vi satt inne i terminalbygget og ventet på å komme om bord. Og det enda musikerne var utendørs, og vi var innendørs. Etter en stund pakket de sammen og kom inn i terminalen de også, så de skulle tydeligvis være med på tur, selv om vi ikke så noe mer til dem på båten. Men hornmusikk før avgang er likevel noe av det mer spesielle jeg har opplevd på disse turene mine.

En annen spesiell opplevelse på båten, var da jeg lå inne på lugaren og ante fred og ingen fare, halvslumrende med et Billy-blad i hånden, og det plutselig banket på døren. Jeg hadde med en kompis på turen, og trodde det var han som sto utenfor.

Men neida, det var ikke han, det var en dame i uniform som sto utenfor med en lekker fruktkurv hun hadde fått beskjed om å levere til meg med hilsen fra Color line. Jeg ble ganske paff, og lurte på om hun var sikker på at det var riktig lugar. Og det var det visst, så da takket og bukket jeg og listet meg baklengs inn i lugaren igjen.Jeg inviterte kompisen på frukt, og det ble en deilig kveldsmat ut av det. Det var til og med nok til litt frokost neste morgen.

Men tilbake til hornmusikken! Da jeg kom i land på formiddagen, sto de faktisk utenfor en bygning i Kiel og spilte. Jeg ruslet forbi dem og inn en annen gate hvor jeg skulle handle noen vegetargreier, og midt i gågaten traff jeg på denne søte lille krabaten...

Det var egentlig fire små geiter der, men de siste tre lå på høyet inne i en slags dyretransportbil og koste seg. Jeg måtte selvfølgelig klappe og kose denne lille tassen litt, og den var utrolig myk og sosial. Geitene var ute på en liten dagstur sammen med en trivelig jente som passet på dem, og egentlig bodde de på en sånn dyrehagebondegård litt utenfor Kiel.

Ikke alle Kiel-turer er like, og jeg skal innrømme at både hornmusikk, fruktkurv og geitekillinger har vært engangsopplevelser for min del...

 

#Kiel #båttur
6 kommentarer

eljos

02.03.2014 kl.18:09

Så koselig da, jeg liker både hornmusikk, geiter og fruktkurv. Det er vel fint at ingen turer er like? Hmmm det er så fristendene.......

Ideatroll

02.03.2014 kl.19:19

eljos: Ja det var koselig, og hadde jo vært kjedelig om det var helt likt hver gang! Det viktigste for meg er uansett miljøskiftet og avslapningen :)
Du får gi beskjed om du vil ha tur ;)

Helge

02.03.2014 kl.19:38

Velkommen hjem. Koslig med hornmusikk og frukt på turen. Sjøl var jeg på kino lørdag opg så "Blind" en fin norsk film som jeg anbefaler. Ha en fin kveld.

Ideatroll

02.03.2014 kl.19:49

Helge: Tusen takk :) Ha en fin kveld du også!

Vera Lynn

02.03.2014 kl.20:46

Så hyggelig med en overraskende fruktkurv på døra da gitt, og så god den så ut, nam nam!!

Hornmusikk får meg til å lengte etter mai måned, og musikkorpsene som sprader rundt i gaten :o)) Ha en fortsatt fin søndagskveld!!

Ideatroll

02.03.2014 kl.22:00

Vera Lynn: Ja jeg fikk litt assosiasjoner til 17. mai jeg også, bortsett fra været...

Ha en fin søndagskveld du også :)

Skriv en ny kommentar

ideatroll
45, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits