Veggishandel i Kiel

En av de tingene jeg alltid må gjøre når jeg er i Kiel, er å stikke innom et par ulike butikker for å handle veggismat. Det er både billigere og bedre utvalg der enn noe sted jeg har sett her hjemme.

Et av stedene jeg drar, er Erdkorn Bio, som du ser på bildet under, og som er en kjempestor butikk med både vegan, vegetar og økologisk. De har også en koselig kafé med diverse vegetar- og veganretter, så jeg setter meg gjerne ned der og spiser lunch.

Butikken er kjempestor, i alle fall er ikke jeg bortskjemt med at butikker av denne typen er på størrelse med en middels matbutikk i Norge. Bildet under viser bare en liten del av butikken.

Det var flere hyller med tofu, pølser og pålegg laget av vegetabilske kjøtterstatninger. For min egen del bruker jeg ikke disse produktene, for jeg synes de minner for mye om kjøtt både i smak og konsistens, og det fikser jeg ikke. Men jeg vet at de er veldig populære, og her er det et helt utrolig utvalg.

Det er golvhyller, veggreoler, kjøledisker og frysere overalt, og det er spennende bare å gå rundt og titte på alt som finnes der. Jeg tror du finner absolutt alt du kan tenke deg innen denne typen matvarer.

Ulike melkeprodukter finnes også, både soyabasert, havre, ris og andre typer. Akkurat det kjøper ikke jeg når jeg er der, for det er ikke så dyrt på nærbutikken hjemme heller. Dermed synes jeg ikke det er verdt jobben å dra på så tunge ting.

Noe jeg derimot fyller opp med, er yoghurt. Det er meter på meter med yoghurt i kjølediskene, og mange av slagene har jeg ikke en gang sett noe annet sted. Prisforskjellen på yoghurt er heller ikke så stor, så jeg baserer meg på å ta med meg smaker som ikke er å få tak i hjemme.

Innen tørrvarer har de mye jeg ikke har sett før, og mye jeg ikke en gang vet hva er. Det er bokser og glass med alt mulig rart, både ferdigretter og råvarer. Og ikke minst er det et godt utvalg av økologiske korn og melprodukter.

Godteri får du også tak i der, både vegansk sjokolade og masse annet. Men som om ikke det er nok at de har alt et menneske kan tenkes å putte i munnen, både fast og flytende, så har de også mange andre produkter. Økologisk dyremat er ett av dem. Økologisk kosmetikk er et annet...

Jeg har ikke prøvd meg på noen av kosmetikkproduktene ennå, men det er godt mulig jeg kommer til å lese litt mer på dem og kanskje sjekke dem ut. Foreløpig har jeg holdt meg til ulike matvarer når jeg har vært der - rett og slett på grunn av tidsaspektet. Tiden i land er litt begrenset, men jeg får sett meg litt mer omkring for hver gang, så snart har jeg nok full oversikt.

Hvis du er en av dem som sverger til økologiske, dyrevennlige eller vegetariske produkter, så sjekk ut denne butikken hvis du noen gang er i Kiel. Og er du en av dem som bare lurer på hva veggiser lever av, så får du et godt inntrykk av å ta en titt innom. Butikken ligger bare noen minutters gange fra fergeterminalen, og er lett å finne. Bare gå inn gaten til venstre mellom de to mest kjente handlesenterene (som du ser fra båten), så ser du snart butikken på høyre hånd. Og skulle du være i tvil, finner du kart her.

Tripadvisor-anmeldelsen min finner du her.

 

#vegetar #vegan #økologisk #allergi #mat #kiel #vegetarmat #allergimat #veganmat
10 kommentarer

Kine Berntsen

05.03.2014 kl.13:32

jeg skal til Kiel for første gang nå til helgen, men vi går i land på en Søndag- Vet du om det er noe å gjøre der da? Butikken var kjempefin, men frykter nok at den er strengt i lag med mye annet.

Bestemors godstol

05.03.2014 kl.13:34

Oisann... den butikken så flott ut med et stort utvalg, jeg skjønner godt hvorfor du reiser innom der :))

Ideatroll

05.03.2014 kl.14:32

Kine Berntsen: Det eneste som er åpent av butikker på søndagene, er alkoholsjappa på brygga. Og puber og restauranter da!

Ideatroll

05.03.2014 kl.14:32

Bestemors godstol: Den er kjempefin! Det er en av de to faste jeg drar innom for å finne spennende veggismat :)

Lithanna

05.03.2014 kl.15:04

Ååååh, butikk for meg!!

Ideatroll

05.03.2014 kl.15:06

Lithanna: Ja det er det absolutt :)

Camilla

05.03.2014 kl.15:46

Å så mye spennende i den butikken! :D

Hadde vært kjempegøy å gått der og tittet rundt og shoppa! :D

Er det ca 24 timer på båten en vei?

Ideatroll

05.03.2014 kl.15:49

Camilla: Ja jeg liker den :D Det er ca 20 timer hver vei. Turen varer 44 timer, og 4 av dem er i land i Kiel :)

Helge

05.03.2014 kl.18:26

Det ser greit ut der og stort som du sier. Er det en butikk eller flere inni det senteret? Er det størren enn f.eks Sandvika Storsenter?

Ideatroll

05.03.2014 kl.18:45

Helge: Denne butikken ligger på en måte mellom/bak handlesenterene. De to handlesenterene henger sammen, men det er to ulike likevel. Selv om man slår dem sammen er de nok noe mindre enn Sandvika storsenter. Men noen av enkeltbutikkene der er mye større enn det vi er vant til fra handlesenter her, for her er det sjelden de virkelig store butikkene ligger inne i senter. Den største butikken der inne går over 3 etasjer og fyller nesten hele det ene senteret.

Skriv en ny kommentar

ideatroll
45, Bærum

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits