Enslig turist

Å komme tilbake til Egypt, var akkurat like koselig som jeg håpet det ville være. Temperaturen er riktignok høyere enn den har vært de gangene jeg har vært her før, siden jeg ikke har vært her på sommeren tidligere. Men jeg klager ikke - selv om det er rundt 45 grader på dagtid, så er det nesten alltid et lite vinddrag i luften, så det føles egentlig bare behagelig.

Egypt er et flott land å reise til, jeg angrer ikke på at jeg tok turen hit igjen. Og selv om det kan være utrygt enkelte steder i landet, så er det trygt å reise til de typiske turiststedene - selv når man reiser alene slik jeg har gjort de siste par gangene.

Dessverre er det nok lettere for reiseglade å lytte til alt det skumle som sies om landet, enn å lytte til alt det som er bra. Det medfører ikke bare at mange går glipp av et fantastisk reisemål, men også at landet mister mye av den viktige inntektskilden turismen er. Resultatet var ikke vanskelig å se da jeg var ute og gikk meg en tur mutters alene - og da mener jeg bokstavelig talt ALENE...De turistene som drar hit, velger gjerne all inclusive-hoteller med private strender, slik at de ikke trenger å forlate hotellområdet i det hele tatt. Dette bærer de tomme bygatene preg av.

Allerede i fjor var det få skandinaver her nede, og det er ikke flere i år. Hovedtyngden av turister har lenge vært russere, og nå også japanere. På hotellet jeg bodde på under den første turen i fjor, fortalte de at vi var de første norske gjestene på halvannet år.

Jeg har, slik jeg gjerne gjør når jeg reiser tilbake til steder jeg har vært før, valgt en enkel og hverdagslig reisemåte. Ikke noe luksushotell, mat fra det lokale markedet, og en nøktern livsstil. På den måten får man se mer av dagliglivet, og føle lokalmiljøets puls på en helt annen måte enn når man tilbringer det meste av tiden på en flott strand utenfor et enda flottere hotell - selv om det også selvfølgelig er en super opplevelse.

Til tross for at jeg har fått mang en advarsel mot å reise på denne måten, alene i et land som Egypt - og til dels også Tyrkia når jeg har vært der - har det så langt bare bydd på positive opplevelser. Det betyr derimot ikke at jeg lever på en rosa sky og tror at alt er bare fryd - jeg er klar over hva man kan støte på, og er på vakt. Men det er mye man kan gjøre selv for å unngå ubehageligheter - ikke minst huske på hvor man befinner seg, og at kulturen er annerledes enn hjemme i Norge.

Jeg har fortsatt en uke igjen her nede, og jeg håper og tror at resten av tiden også blir fin. Det er ikke til å komme forbi at leddgikten min er mye bedre i slikt klima som her, og det var da også mye av grunnen til valg av reisemål - man er garantert mye av både varme og sol her på denne tiden av året. Så får det ikke hjelpe at myggen her nede anser meg som sin store kjærlighet, og at både jeg og palmene kan bli litt tørste i varmen...

 

#Egypt #reise #ferie #sommer #sol #Afrika
4 kommentarer

Ser rett og slett bare herlig ut. Jeg kjenner jeg godt tenkt meg litt slik varme nå..)

Det har vært helt herlig, og jeg ser frem til uken min som er like rundt hjørnet.

Ideatroll

03.06.2015 kl.20:15

Vanja Ch. Kvalstad: Det er deilig her - jeg er jo ekstremt glad i varme også, så jeg storkoser meg når termometeret kryper på oversiden av 40 :)

tidfortur

03.08.2015 kl.13:23

Egypt er definitivt på lista over steder vi har lyst til å dra :)

Ideatroll

28.08.2015 kl.23:34

tidfortur: Anbefales absolutt! Det blir nok ikke siste gang for min del - men kanskje på tide å prøve et annet sted i landet neste gang - har blitt noen turer dit :)

Skriv en ny kommentar

ideatroll
45, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits