Møte med Marrakesh

I sommer en gang, fant jeg ut at en tur til Marokko kanskje kunne være en god idé - der hadde jeg ikke vært før, så det føltes litt som om det kunne være på tide. Som tenkt så gjort - turen ble bestilt, og for noen dager siden bar det av sted. Marrakesh viste seg å ikke ligne noe annet sted jeg har vært, og det ble en opplevelse som var både fin, morsom, rar, og slitsom.

Vi ankom byen litt etter klokken to på ettermiddagen, og gledet oss til å komme til riaden vi hadde bestilt. Men der hadde de ikke reservasjonen vår, så etter en lang ventetid mens de lette, fikk vi beskjed om at det var fullt, og ble tatt med ut på spasertur til et annet hotell de ville innlosjere oss på. Siden dette hotellet ikke på noen måte svarte til forventningene våre, eller til hotellet vi opprinnelig hadde bestilt, takket vi høflig nei, og ble dermed tatt med på en spasertur til. Slik havnet vi på dagens tredje hotell, og siden vi var lei av å vandre rundt på hotelljakt, ble vi værende. Hotellet vi havnet på var ikke like hjemmekoselig som det opprinnelige, men det ble et fint opphold likevel - ikke minst takket være trivelig personale.

 Jakten på hotell forsynte seg godt av ettermiddagen, så vårt første møte med byen ble i mørket litt senere på kvelden. Og hvilket møte! Det var mennesker, lyder og lukter overalt - en salig blanding av det aller meste. Og turister - masser av turister!

Vi bega oss ut på vandring, og endte selvfølgelig etter hvert opp på markedet og soukene midt i medinaen. Her var det et yrende liv, hvor alle selgerne forsøkte å få folk til å handle i nettopp deres bod. I begynnelsen var det sjarmerende, men etter hvert ble det litt slitsomt - noen ganger måtte folk gå omveier eller ta noen steg baklengs for å slippe unna. Men det var en opplevelse det også!

 Etter hvert begynte vi å bli sultne, og siden det krydde av matboder, valgte vi å spise i en av dem. Maten bugnet, og man kunne få kjøpt alt fra sauehjerne og snegler, via alle slags grønnsaker, til kaktusfrukter, nøtter og ferskpresset juice i alle farger. Enkelte av rettene fikk meg til å sette litt ekstra pris på at jeg er veganer... Og det var ikke vanskelig å være veganer der i byen, utvalget var stort.

 Den første kvelden i Marrakesh gikk fort, og klokken var mange innen vi var tilbake på hotellet for å hvile ut til en ny dag med nye opplevelser. Vi hadde bare tre dager til rådighet, og de skulle nytes til fulle...


#Marokko #reise #ferie #Marrakesh
12 kommentarer

missmommy.blogg.no

04.11.2015 kl.20:50

Spennende og inspirerende blogg! Ha en god kveld kjære deg!

frodith

04.11.2015 kl.21:03

Spennende med tur dit da :-) Lenge siden jeg har sett deg HER ja, koselig å se deg på denne bloggen også :-) Jeg har lyst å reise litt selv snart :-) OG på 50 årsdagen min skal jeg på tur :-)

Ideatroll

04.11.2015 kl.21:04

frodith: Det blir langt mellom bloggingen for tiden... håper alt er bra hos deg :)

martine fimreite wilhelmsen

04.11.2015 kl.21:52

Dit vil jeg virkelig dra!! Nå ble jeg reisesyk:')

Mari

04.11.2015 kl.22:03

Marrakesh virker som et utrolig spennende reisemål! Spesielt fordi det er veldig annerledes, og samtidig ikke spesielt langt unna :)
Hei du?. Så koselig å se deg her inne igjen. Har savnet deg.

Skjønner at det er noe som skjer rundt deg, og du er på lang tur igjen. Bestandig gøy det. Masse opplevelser du kommer deg ut på også. Det er litt av en reise, men regner med at du trives godt::) Kos deg masse::)

Jannike

08.11.2015 kl.00:49

Spennende lesing! Jeg venter spent på mer fra Marrakesh :D

Helge

02.12.2015 kl.20:17

Bedre sent enn aldri med en kommentar. Artig lesing fra en tur til Marrakesh, ny kultur og mye spennende opplevelser vil jeg tro. Vil du anbefale byen som reisemål? Planlegging er viktig for at en tur skal bli så god som mulig uansett mener jeg. Du er sjelden på bloggen nå, eller er det jeg som ikke helt vet hvor du er? Litt tidlig ut men - Gratulerer med Dagen 9/12.

Ideatroll

02.05.2016 kl.01:17

Helge: Jeg har vært sykemeldt en tid pga leddgikten, så det har blitt veldig lite blogging på den stund. Vi får se hva det blir etter hvert, har litt mer jeg burde ha skrevet, blant annet om Marrakesh.

Jeg må innrømme at jeg ikke trivdes så godt der, rett og slett fordi det er en skikkelig turistby, med masse pågående selgere og sånt - jeg liker best å reise litt utenfor turistområdene :)

lektortylden

18.12.2015 kl.15:46

Åh, jeg koste meg masse i Marrakesh!

Helge

09.12.2016 kl.16:49

Gratulerer med Dagen

Ideatroll

19.12.2016 kl.04:11

Helge: Tusen takk! Jeg er ikke så mye her for tiden, men jeg vurderer å begynne å blogge litt igjen etter hvert ... Har ikke hatt så mye av verken tid eller lyst eller kapasitet til det på en god stund!

Skriv en ny kommentar

ideatroll
47, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits