mai 2013


Trollet under broen...


Som kjent, stikker jeg stadig av på tur med en av Color-båtene, som oftest Color Magic. Det gjorde jeg på tirsdag også, og kom hjem igjen i går - derav min bloggløse dag, jeg sov den rett og slett mer eller mindre bort etter at jeg kom hjem, og den tiden jeg var våken gikk stort sett med til jobbing.

Noe som skjer nøyaktig to ganger på hver eneste tur, er at vi passerer under denne lange broen, og den ene veien skjer det på en så menneskelig tid at det er mulig å få det med seg.

Jeg synes broen er flott, selv om jeg må innrømme at jeg sjelden får med meg at vi passerer. Men en gang da været var ekstra pent, stilte jeg meg opp ute på dekk for å ta noen bilder av det da det skjedde.

Er det ikke litt stilig i grunnen? Den mørke, nesten svarte broen, i sterk kontrast til den knallblå solfylte himmelen. Et majestetisk syn! Kanskje du også har sittet på dekk og sett opp på den over hodet når du passerer under den? Hvis ikke, så tar jeg deg gjerne med på en liten videotur så du også får oppleve solen komme frem fra broen...#Kiel #båttur


Brannøvelse på Color Magic


Jeg har gjort det igjen. Stukket av med Color Line til Kiel. Tatt med meg laptopen sånn at jeg kan jobbe noen timer i litt andre omgivelser enn de vanlige. Igjen. Dessverre blir nok dette en av de siste turene på lenge, siden lageret av gratisbilletter har skrumpet inn til én eneste en, som etter planen skal brukes i midten av juni.

Da jeg våknet i dag, så jeg at solen hadde blitt igjen et eller annet sted ute på havet og at det duskregnet og blåste i Kiel. Derfor bestemte jeg meg for å droppe å gå i land, og heller bare snu meg rundt på den andre siden, og fortsette å sove.

Den tanken varte i omtrent et kvarter, før de annonserte over høyttaleranlegget at det skulle være brannøvelse. Det er ikke første gang jeg opplever brannøvelse her på båten, så jeg visste med en gang at da var det like greit å stå opp først som sist. De langvarige, ulende signalene er ikke akkurat noe man sover over, og godt er jo det! Jeg kom meg inn i dusjen, for jeg vet av erfaring at det er der det høres minst.

Etter en deilig varm dusj, som varte vesentlig lenger enn brannalarmen, tuslet jeg halvvåt ut igjen i lugaren, bare inntullet i et håndkle. Jeg hadde tydeligvis dusjet i vann som var mye varmere enn lugartemperaturen, så hele lugaren var full av damp. Jaja, det var jo bare å få på seg litt klær, og sette opp døren ut til gangen, så ordnet nok det med dampen seg. Jeg kunne jo knapt se meg selv i speilet, sånn at jeg fikk lagt på sparkelen før jeg skulle skride gjennom båten og inn til Kiel. Når jeg først var våken, kunne jeg jo like godt gå i land.

Dumme Trollet, selvfølgelig var det ikke damp lugaren var full av. Det var røyk som hadde sivet inn fra gangen. Åpne døren hjalp ikke i det hele tatt. Det er ikke så ofte de bruker røyk i øvelsene, men da de gjorde det, valgte de selvfølgelig akkurat min fløy. Og fløyen var jo mer eller mindre tom, det var visst bare jeg som var så lat at jeg lå der og dro meg til halv elleve på formiddagen i stedet for å løpe inn til shoppingsenteret i Kiel.

Egentlig syntes jeg bare det var litt ekstra morsomt å få oppleve dette, for som gammel vekter er jeg nok over middels engasjert i og fascinert av sånne sikkerhetsgreier. Jeg lukket igjen døren, og kledde meg ferdig før jeg tuslet gjennom røyken og inn til land. Uten sparkel selvfølgelig, siden jeg ikke helt fikk kontakt med speilbildet mitt inne på lugaren. Og mens jeg ruslet av sted, passerte jeg masse flott betjening som helt tydelig var så drillet i dette at de visste hva de drev med. Betryggende!

Da jeg hadde kommet meg vel i land, og bestemt meg for at jeg likegodt skulle ta turen opp til shoppingsenteret jeg også, så jeg at gangbroen over sundet sto rett til værs for å slippe forbi en båt.

At gangbroen står der loddrett skjer jo rett som det er, men denne gangen ville den visst ikke ned igjen. Etter noen minutters venting, fant jeg ut at den shoppingen ikke var så viktig likevel, og etter en kjapp tur innom vinsjappa for å kjøpe noe småtterier de ikke har på båten, ruslet jeg om bord igjen.

Kanskje var det ikke meningen at Trollet skulle hilse på Kiel sentrum denne gangen. I stedet gikk jeg tilbake til lugaren, som da var tom før røyk, og fikk meg litt frokost. Og nå sitter jeg her i kaféen med laptopen min og ser på alle som har kommet tilbake fra handlerunden. Jammen godt broen ikke pekte rett til værs da de skulle tilbake også, sånn at de hadde måttet bli igjen i Kiel...

 

#Kiel #båttur


17. mai på Color Magic


Dette var min 17. mai i bilder...
Hvordan var din 17. mai?


#Kiel #båttur

ideatroll
45, Bærum

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits