mai 2015


Tilbake til Egypt

I mars i fjor var jeg en uke i Egypt. Det ga såpass mersmak, at jeg dro tilbake igjen allerede to måneder senere - altså i mai i fjor, for ganske nøyaktig ett år siden. Den siste gangen bodde jeg ikke på luksushotell, og jeg dro heller ikke sammen med noen slik som første gang. I stedet dro jeg helt alene, og leide en leilighet i Hurghada.

Leiligheten var helt dagligdags, enkel standard, og beliggende i et område der det bare bodde egyptiske familier - utenfor turistområdenes ståk og støy. Jeg fikk virkelig komme den egyptiske hverdagen inn på livet på godt og vondt - men heldigvis mest godt.

Å klare seg selv, få grønnsaker fra markedet og lage middag på en enkel gasskomfyr, og ikke minst håndvaske klærne i en balje, var en ganske annerledes opplevelse enn å komme til ferdige måltider og ha folk rundt meg som rengjorde rommet og fikset hver minste ting. Men jeg likte det, jeg koste meg med å se en annen side av byen enn turistfasaden.

 

Ett år har gått siden jeg kom hjem, og jeg har egentlig aldri tenkt på å reise dit igjen - før nå. Men så kom jeg til et punkt der jeg følte at jeg trengte et miljøskifte, litt varme og litt ferie, og bestemte meg for at tiden var inne til å dra tilbake. Jeg hadde lyst til å dra et sted jeg kjente fra før, og det sto mellom Egypt og Tyrkia. Og siden jeg bodde tre måneder i Tyrkia for ikke så lenge siden, fristet Egypt mest. Dessuten er det varmere der, og det er definitivt en viktig faktor...

Alt gikk veldig fort - fra jeg tenkte den første tanken og til turen ble bestilt, gikk det ikke mange dagene. Og fredag morgen drar jeg altså av sted fra den norske våren, for å få halvannen solfylt uke i et av Afrikas mest populære turistland. Jeg kan ikke si annet enn at jeg gleder meg!

 

#Egypt #Hurghada #reise #ferie #Afrika

ideatroll
45, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits