september 2013


Minigolf på Daftø


Når man er på Daftø, hører minigolfen med. Det er en utrolig flott bane her, og selv om jeg alltid taper så er det en koselig aktivitet. Og det hele starter med å hente køller og baller i resepsjonen...

Deretter er det klart for avgang inn gjennom porten til Eventyrgolfen, og det som venter der inne er virkelig et eventyr i flotte omgivelser!

Rundt banene er det stein, fjell, busker og rislende bekker - og innimellom havner ballene på de merkeligste steder. Min rosa ball havnet både i buskene og i steinmuren, men det var i det minste ikke min ball som plutselig ploppet ut i vannet...

Men én ting er det bare jeg som kan, og det er å leke troll under broen!

Hvis du noengang er i nærheten av Strømstad, så legg turen utom Daftø og få med deg en minigolf - og scorer du mindre enn 75, så har du i alle fall vunnet over meg...

 

#ferie #reise #Sverige #Strømstad #Daftø #minigolf


Daftø i regnet

 

Det regner på Daftø, hvor jeg befinner meg for øyeblikket.
Men jeg klager ikke, for inne i hytten er det tørt og varmt,
og snart tid for middag...

Utsikten klager jeg heller ikke på,
regnbuer til høyre...

...og sjøen til venstre.

Man kan kose seg selv om det er regnvær og grått ute,
og høsten er på vei!

 

#ferie #reise #Sverige #Strømstad #Daftø


Sandefjord - Strømstad

 

Avreise fra overskyet vær i Sandefjord i ettermiddag...Båtreise over bøljan blå - og bølgene var store i dag!En deilig salat på båten...Og ankomst Daftø Resort i Strømstad til de siste solstrålene i kveld!Jepp, dette blir bra!

 

#ferie #reise #Sverige #Strømstad #båttur


Parafinbehandling

 

Når det gjelder behandlingsprogrammet vi gjennomgår på Balcova, må jeg nok innrømme at det er enkelte behandlinger jeg liker bedre enn andre: Jeg liker alt som er varmt. Og det varmeste av alt sammen er unektelig parafinbehandlingene. Dessuten er de så koselige, for de utføres for det meste av min aller besteste tyrkiske venninne...

 

 

Det er flere som har spurt meg hva parafinbehandlinger egentlig er, så jeg tenkte jeg skulle vie et innlegg til å svare på akkurat det. Dessuten tror jeg at det kanskje er mange av de som gjennomgår behandlingene som heller ikke har tenkt så mye over veien parafinomslagene tar før de havner på ryggene våre.

 Omslagene består av to deler, slik som på bildet over. Til venstre ligger selve parafinomslagene, og det hvite og gule til høyre er plastomslag med bomull inni som legges oppå dem igjen for å isolere og holde på varmen under behandlingen.

Hver gruppe får splitter nye bomullsinnlegg, som dem til høyre på bildet under. Selve parafinen kommer i slike blokker som du ser til venstre på bildet.


 

Parafinblokkene smeltes, og den glovarme og flytende parafinen oppbevares i varmebakker på et eget rom. 

Omslagene legges i den flytende parafinen, og når de skal tas opp for å brukes, er det så varmt at han som gjør det må bruke en egen treklype. 

Når omslagene er fisket opp rulles de sammen for å holde på varmen, og innen de når ryggene våre er de såpass avkjølt at vi ikke blir kokt.

Selve parafinomslagene legges på huden, og oppå dem legges altså det isolerende laget med bomull innpakket i plast.
Når omslagene er vel plassert på ryggene våre, ligger vi der i ti minutter. Selv om det er skikkelig varmt, er det en virkelig nytelse! Etter parafinbehandlingen er rygg og skuldre varme og myke, og dermed går ferden inn til massørene som skal jobbe videre med oss.

For mitt vedkommende har denne behandlingen vært starten på dagene her nede, og det har jeg kost meg skikkelig med. Jeg kommer til å savne både den varme behandlingen og disse to flotte menneskene når jeg senere i dag skal møte den norske høstkulden på Gardermoen...

 

#reise #Tyrkia #Izmir #Balcova #behandlingsreise

ideatroll
45, Bærum

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits