desember 2013


Derfor reiser jeg med Color Line

Du som leser bloggen min mer eller mindre jevnlig, har nok ikke unngått å få med deg at rett som det er så tar jeg meg en tur med Color Line til Kiel. Noen ganger skriver jeg fra turene også, men ikke alltid. Men hvorfor drar jeg stadig på disse turene?Mye av grunnen til mine gjentatte reiser, er at jeg er så heldig å ha en jobb der jeg kan jobbe fra nesten hvor som helst - i alle fall så lenge det finnes internett der. Mesteparten av tiden jobber jeg fra hjemmekontor, og det er egentlig veldig greit. Jeg trives med å jobbe hjemme, men av og til trenger jeg litt miljøskifte og å se noen andre vegger og mennesker, og det er da jeg stikker av sted til Kiel.Når jeg først er på båten, er det mye å finne på ved siden av jobbingen også. Jeg er ikke den som slenger meg ned i puben eller prøver lykken i casinoet, men jeg er ofte å finne i utsiktsloungen i toppen av båten eller i kaféen. Disse stedene er litt roligere, og så er det der de har internett. Dessuten nyter jeg gjerne freden og roen i lugaren, og jeg starter ofte turen med å slenge meg ned i den deilige sengen og slappe av en stund med en lett bok, TV'n, eller rett og slett med å sove i de rolige omgivelsene.Taxfreebutikken har sjelden rukket å åpne når jeg inntar sengen på lugaren. Derfor blir det gjerne en runde innom resepsjonen for å få med meg en brusboks og noen peanøtter å kose meg med. Og så hender det jeg tar med litt tegneserier i sammme slengen...Etter hvert kryper jeg meg ut av lugaren og våkner til liv. Da blir det gjerne å få handlet, spise litt, og etter hvert sette meg i kaféen med et brusglass og internett. Noen ganger får jeg med meg showene, men ofte dropper jeg det siden jeg stort sett har sett dem før. Men det er ikke så dumt det heller, for mens showene pågår er det gjerne litt roligere andre steder på båten, og det er da jeg tar meg en time-out i utsiktsbaren øverst i skipet.

Turen varer i 44 timer, og fire av dem kan tilbringes i land hvis jeg har lyst til det. Da blir det en liten spasertur for å strekke litt mer på bena enn man får gjort på båten, litt handling, og gjerne en matbit på et lite spisested hvor de har organisk mat og vegetarmat. De har noen veganretter på menyen også, så jeg finner alltid noe der. Og så er det billig.

På hjemreisen er det gjerne litt mer liv i meg enn det er på turen nedover, så da er jeg ofte mer sosial. Som regel kommer jeg i snakk med noen hyggelige mennesker, for dem finnes det alltid noen av. Men jeg finner gjerne senga tidlig på hjemturen - mye tidligere enn jeg vanligvis gjør hjemme. Når jeg så kommer hjem igjen er jeg kvikk og opplagt og har fått nye impulser, og dermed er jeg klar til å ta fatt på noen nye hverdager med fornyet energi. Og om noen få timer skal jeg av sted med Color Fantasy, så snart befinner jeg meg ute på havet igjen for et par dager...
 #Kiel #båttur


Jeg rullet i senga...

For noen timer siden kom jeg hjem fra en av mine turer til Kiel. En hyggelig tur som alltid, men med litt ekstra vær. Utover kvelden i går begynte det nemlig å blåse opp til storm, og utover natten økte det til orkan. Spennende ord - orkan. Og kanskje litt skummelt?

Båtene til Danmark og Sverige var innstilt i uværet, men Color Fantasy, hvor jeg befant meg, brøytet seg jevnt og trutt vei gjennom bølger på høyde med en lavblokk på beste vestkant. Og jo lenger utover kvelden vi kom, jo vanskeligere ble det å holde balansen når man var ute og gikk på båten - selv for meg som var klin klinke edru. Men intimt og koselig var det, for folk gikk tett sammen og holdt i hverandre mens de forflyttet seg bortover den julepyntede handlegaten midt i båten.Etter hvert som natten skred frem begynte det å tynnes i rekkene, og etter hvert tuslet jeg meg også til sengs. Jeg hadde verken internett eller mobildekning, og tenkte at jeg for en gangs skyld skulle finne sengen tidlig. Som tenkt så gjort, og rundt klokken ett lå jeg allerede i min snorkeste søvn. Et par timer etterpå derimot, våknet jeg fra drømmene med et brak. Orkanen hadde satt inn, og båten gynget så jeg følte jeg rullet frem og tilbake i sengen, og nesten lettet. Jeg hadde rett og slett våknet av bølgene, som fikk både meg og sengen til å gynge - dessverre ikke helt i takt.

Utpå morgenen roet det seg ned igjen, kanskje fordi vi etter hvert kom innover i Oslofjorden hvor vinden ikke får like mye tak. Og enda litt etter hvertere kom jeg meg vel hjem og inn i varmen. Jeg var faktisk ganske frossen, for det var trekkfullt å vente på buss og tog for å komme hjem. Etter en varm og god dusj tente jeg et par telys, laget meg et krus rett-i-koppen-suppe, og fant frem laptopen. Nå sitter jeg her i varmen innendørs på tørt land og koser meg, mens bena fortsatt kjennes ut som de er ute på sjøen og det gynger i hele kroppen hver gang jeg reiser meg opp.Ute har det begynt å blåse opp igjen, så kanskje går vi en ny vindfull natt i møte. Snø og sludd har begynt å lave ned, og jeg har omsider innsett at jeg måtte sette hagestolene i boden, og at det er slutt på å tro at man skal sitte ute under et varmt teppe og brenne lyslykter når mørket bryter frem. Det er ikke lenger juli, men tvert imot snart jul uten i - og i kveld ville nok hagestolene ha blåst bort. Ha en fortreffelig vinterkveld - ta vare på hverandre inne i varmen!

 

#Kiel #båttur #storm

ideatroll
45, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits