Marokko


Møte med Marrakesh

I sommer en gang, fant jeg ut at en tur til Marokko kanskje kunne være en god idé - der hadde jeg ikke vært før, så det føltes litt som om det kunne være på tide. Som tenkt så gjort - turen ble bestilt, og for noen dager siden bar det av sted. Marrakesh viste seg å ikke ligne noe annet sted jeg har vært, og det ble en opplevelse som var både fin, morsom, rar, og slitsom.

Vi ankom byen litt etter klokken to på ettermiddagen, og gledet oss til å komme til riaden vi hadde bestilt. Men der hadde de ikke reservasjonen vår, så etter en lang ventetid mens de lette, fikk vi beskjed om at det var fullt, og ble tatt med ut på spasertur til et annet hotell de ville innlosjere oss på. Siden dette hotellet ikke på noen måte svarte til forventningene våre, eller til hotellet vi opprinnelig hadde bestilt, takket vi høflig nei, og ble dermed tatt med på en spasertur til. Slik havnet vi på dagens tredje hotell, og siden vi var lei av å vandre rundt på hotelljakt, ble vi værende. Hotellet vi havnet på var ikke like hjemmekoselig som det opprinnelige, men det ble et fint opphold likevel - ikke minst takket være trivelig personale.

 Jakten på hotell forsynte seg godt av ettermiddagen, så vårt første møte med byen ble i mørket litt senere på kvelden. Og hvilket møte! Det var mennesker, lyder og lukter overalt - en salig blanding av det aller meste. Og turister - masser av turister!

Vi bega oss ut på vandring, og endte selvfølgelig etter hvert opp på markedet og soukene midt i medinaen. Her var det et yrende liv, hvor alle selgerne forsøkte å få folk til å handle i nettopp deres bod. I begynnelsen var det sjarmerende, men etter hvert ble det litt slitsomt - noen ganger måtte folk gå omveier eller ta noen steg baklengs for å slippe unna. Men det var en opplevelse det også!

 Etter hvert begynte vi å bli sultne, og siden det krydde av matboder, valgte vi å spise i en av dem. Maten bugnet, og man kunne få kjøpt alt fra sauehjerne og snegler, via alle slags grønnsaker, til kaktusfrukter, nøtter og ferskpresset juice i alle farger. Enkelte av rettene fikk meg til å sette litt ekstra pris på at jeg er veganer... Og det var ikke vanskelig å være veganer der i byen, utvalget var stort.

 Den første kvelden i Marrakesh gikk fort, og klokken var mange innen vi var tilbake på hotellet for å hvile ut til en ny dag med nye opplevelser. Vi hadde bare tre dager til rådighet, og de skulle nytes til fulle...


#Marokko #reise #ferie #Marrakesh

ideatroll
47, Oslo

Noen ganger tar jeg meg en tur ut i den store verden og skaper minner. Og hvilket sted foreviges de bedre enn på min egen lille reiseblogg? Velkommen innom for å dele opplevelsene.

Kategorier

hits